Monday, October 14, 2013

Magneet



Jij werkt als een magneet. Je wordt helemaal volgeplakt met klussen, projecten en activiteiten. Totdat je zo zwaar bent geworden dat je niets meer ziet, niet meer kunt bewegen en uiteindelijk omvalt. Een mooie, herkenbare metafoor van mijn werkcoach. 

Maar hoe zet je een magneet dan uit? Het helpt om minder op de plek te zijn waar de dingen aan je kunnen plakken. Nog eens kritisch te kijken naar of je wel overal bij aanwezig moet zijn, je magnetische neus erin moet steken. Je kunt ervoor gaan zorgen dat je team minder van ijzer, nikkel of kobalt is. Maar bijvoorbeeld van staal: niet aangetrokken tot, maar wel beïnvloed door de magneet. 

Echt uit gaat de magneet pas als je af en toe uit het magnetische veld stapt. Dat klinkt ingewikkeld maar is in mijn geval eigenlijk best eenvoudig. Te beginnen met die dag ouderschapsverlof op te gaan nemen zoals bedoeld. Niet steeds een uitzondering te maken voor die o, zo belangrijke vergadering op wat eigenlijk een verlofdag is. Maar het gewoon te doen. Startend vanaf deze maandag. 


No comments:

Post a Comment