Saturday, November 24, 2012

Amsterdam Yard Sale



Als je koelkast leeg is, is dit heel naar. Dus naar de supermarkt en kopen maar. Kopen maar. Kopen maar. 

Een paar zingende poppetjes. Noemen zichzelf Bubble Guppies. Kijken mijn kinderen naar op tv. Klinkt heel onschuldig, maar ze worden dus gewoon gehersenspoeld. Op een leeftijd waarop het zo in het onderbewustzijn belandt. Waarom staat u hier met 3 volle boodschapkarren mevrouw? Ja. Weet het ook niet. Had alleen maar een sneetje brood nodig. Komt dus door die Guppies, die verder zingen in haar onderbewustzijn. Kopen maar. Kopen maar. Maar als je dan toch gaat kopen, dan liever tweedehands. Beter voor het milieu. Beter voor je portemonnee. Dus heeft een vriendinnetje van mij Amsterdam Yard Sale geïntroduceerd. Soort marktplaats, maar dan voor Amsterdammers. Aangezien de meeste Amsterdammers geen tuin hebben, laat staan een yard.

Waarom knallen die mannen hier niks op? Vroeg diezelfde vriendin zich af. Heel simpel. Mannen dragen kleding gewoon af. Mijn man heeft 2 paar spijkerbroeken. Als er eentje in de was zit draagt hij die ander, en andersom. 1 paar schoenen. Wel een paar truien, oké. Maar alleen zodat je er een aantal over elkaar kunt aantrekken. Voor als het écht koud wordt. Wat onderbroeken. Wat sokken. Niet echt veel Yard Sale van te maken dus. Aangezien de online market voor verwassen tennissokken en oude boxers met gaten nou niet echt booming is... 

Nee, dan wij dames. Van de week in Ikea 450 kilo aan kledingkast gekocht. Daar moet heel wat inpassen, zou je denken. En dat is ook zo. Want ik heb ietsje meer dan 2 broeken, 1 paar schoenen en een paar truien. Ik heb die Guppies ietsje vaker horen zingen zeg maar. Kan ik natuurlijk niks aan doen. Was tenslotte mijn onderbewustzijn. Snapt mijn man ook. Maar dankzij Amsterdam Yard Sale kan ik er wel weer vanaf. Even doorspitten die stapel. Tot er 2 favoriete broeken, 1 paar schoenen en een paar truien overblijven. En dan allemaal kopen maar, kopen maar. Op die Yard Sale. Kan die Ikea kast er uiteindelijk ook nog bij. 


No comments:

Post a Comment