Monday, June 16, 2014

De dag na vaderdag

Ik heb geen cadeautje voor Jason mama. Alleen voor papa. Even steekt het. Vindt hij Jason dan toch niet lief genoeg? Het is dan wel zijn stiefvader, maar hij doet zo zijn best. Maar dan komt er een heel praktisch antwoord. We hadden niet genoeg tijd. En iedereen kreeg maar spullen voor eentje. Hij laat zien wat dat ene is, door het papier eraf te scheuren. Een sleutelhanger met een fitting eraan. 

Wel gek, zeg ik. Want er zijn genoeg kinderen met twee vaders. Verbaasd kijkt Skye me aan. Echt? Ja, echt. Sommige kinderen hebben er zelfs wel drie. Bedenk ik me. Een extra vertrouwenspersoon, een pleegvader, of een ander lief en betrokken iemand. Die er dat stukje extra voor je is, waar je dat zo hard nodig hebt. En weer anderen geen een meer. Die hebben hopelijk nog wel een lieve moeder, of iemand anders, die vader en moeder tegelijk voor je probeert te zijn. 

Dus voor al die kinderen met extra vaders, sterke moeders of andere lieve mensen. Die vast ook de nodige gloeilampen verwisseld hebben, en ervoor hebben gezorgd dat het licht weer gaat schijnen. Hierbij een extra virtuele sleutelhanger met fitting. Op de dag na Vaderdag, de dag waarop jullie zo hard nodig zijn. 


No comments:

Post a Comment