Thursday, July 18, 2013

Als de kat van huis is... komen de konijnen



Nog een nachtje slapen en dan komen mijn mannen weer thuis. Alle drie. Opperman Jason, die voor zijn werk 2 weken in Amerika heeft gezeten. Kleine, maar niet minder prominente, man Skye. Die bij zijn papa in Israël heeft gelogeerd. En nog net iets kleinere, maar nog altijd zeer notabele, man Ryan. Die met zijn moeder op kampeervakantie in Frankrijk is geweest. Tot die tijd hebben we nog heel even een meidenhuis. Met kleine Kate, twee oppassen (eentje die komt en eentje die straks gaat) en ikzelf. O, en het konijn en de goudvis van onze vrienden niet te vergeten. Die tijdens hun vakantie door ons verzorgd worden, en waarvan ik bijna zeker weet dat het ook meisjes zijn.


In die twee weken heb ik alle stadia van de achterblijver doorlopen. Het Afkickstadium. Waarom hangen er ineens niet meer de hele dag enthousiastelingen aan mijn been? Die constant een beroep doen op mijn rol als mama? Het Moe stadium. Waarin je ineens niet sneller vooruit komt dan een schildpad in winterrust. Het Besluitloze stadium. Waarin je eindelijk tijd hebt om de dingen te doen waar je normaal nooit aan toe komt, maar niet meer weet waar je moet beginnen (waardoor je dus uiteindelijk niets doet). En het Basta stadium. Want nu heeft het wel weer lang genoeg geduurd.  Waar ik nu nog voor een nachtje in zit.  Dus op die twee of drie dagen na waarin ik misschien toch nog wat gedaan heb. Tussen die twee B-stadia in. Kun je wel zien dat ik mijn tijd effectief heb besteed. 


Dat moet bij dat konijn en die goudvis toch echt anders kunnen. Dus ik zal ze aansporen vanaf nu vooral actief te worden, keuzes te maken en aan time-management te doen. Want voor je het weet staan die kinderen alweer aan je vissenkom te schudden en word je de hele dag te pas en te onpas je hok uit gejast. Of hangen ze, zoals bij mij, dus weer de hele dag aan je been om een beroep te doen op je rol als mama. Waarmee je voorlopig weer in het Verlang stadium (slaap, warme koffie, een rustig moment op de WC, ...) terecht komt. Tot de volgende zomervakantie. Waarin je het natuurlijk óók allemaal heel anders gaat doen. Net als die goudvis en dat konijn. 


No comments:

Post a Comment