Monday, December 16, 2013

Weekend



Weekend: 1)  De laatste twee dagen van de week, waarop veel mensen niet werken; 2) Een vrouwenblad; 3) De periode van vrijdagavond tot en met zondagnacht. Aldus het woordenboek. Nou past die laatste definitie ons een stuk beter, want in ons huis – net als in veel andere gezinnen – wordt juist heel hárd gewerkt in het weekend. Niet in de laatste plaats omdat – net als in sommige andere gezinnen –ons zorgintensieve kind dan het nodige van ons vraagt. Van vrijdagavond tot en met zondagnacht. Letterlijk. Laat staan dat je nog aan het lezen van vrouwenbladen toekomt. 


Deze laatste zondag bijvoorbeeld, begon al om 05.00uur. Met een ‘AAAH’ uit de kamer van Kate. En werd om 06.30 nog eens extra feestelijk ingeleid door Skye. Die met een soort medley van de vogeltjesdans, gangnam style en ‘hela, hela, hela, hola, lala, hoi’ (ik verzin dit niet) de slaapkamer in kwam zetten. Waar Kate inmiddels al anderhalf uur werd vermaakt door een muziekbol die ook nog sterren op het plafond projecteert (en die je om de 20 minuten opnieuw moet aanzetten omdat die fabrikanten nog steeds niet hebben begrepen dat wij ouders geen batterijen willen besparen, maar gewoon DOOR WILLEN SLAPEN(!)). Waarna nog geen minuut later ook spruit 3 binnen kwam vliegen. Skye pestend een ‘Sky Radio’ tune toezingend (niet aardig, maar gezien de medley moest ik hem dit keer toch een beetje gelijk geven). Met tot slot een ‘Wat gebeurt hier echt?’ in mooi Nederlands, van mijn Amerikaanse man (goeie vraag, wist ik het maar). 


De rest van onze zondag zal ik jullie besparen, maar aan het eind ervan vroeg ik mij hardop af: ‘Wordt het weekend de laatste tijd nou steeds zwaarder of lijkt dat maar zo?’ ‘Nee joh, we doen dit gewoon al veel te lang,’ was het droge antwoord van mijn man. Maar niet getreurd. Vanaf vandaag is het weer doordeweeks: 1) (op) een dag die in de werkweek valt: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag;  2) dagdagelijks. Aldus datzelfde woordenboek. Kunnen we weer ‘dagdagelijks’ in alle rust een kop koffie drinken, met wie weet zelfs wel een (vrouwen)blad erbij. 





No comments:

Post a Comment