Saturday, April 20, 2013

#kinderlogica



Kinderen hebben zo hun eigen kijk op dingen. Waar wij als volwassen stiekem best een beetje jaloers op zijn. Want met die kijk worden dingen kinderlijk eenvoudig. Die wij vaak onnodig ingewikkeld maken. En is er alweer een oplossing. Voordat iets een probleem wordt.  Dus hebben we ze een eigen #hashtag gegeven. Die kids. #kinderlogica. Zodat wij er nog iets van kunnen leren. Of er anders om kunnen lachen. Want dat doe je. Als je stiekem jaloers bent. 


 
Even een kleine greep? 'Heb jij een donkerbruin potlood?' 'Nee, maar als je hard op je bruine potlood duwt wordt het vanzelf donkerbruin.' Jongste:"Is piemel een vies woord?" .."Nee, piemel is een normaal woord" .. "Dan noem ik m'n slakje Piemel!" *rent tuin in en roept* "Piemel, Piemel! Juf! Ik weet waarom Justin Bieber te laat kwam bij zijn concert. Hij zat te lang op zijn DS. Mijn dochter heeft het kip-of-het-ei mysterie opgelost: de kip was eerst. En van waar kwam de kip dan? Uit het kippehok! Of het meisje dat een dealtje probeert te sluiten met de tandenfee.





Maar ook als ik niet op het schermpje van mijn telefoon kijk. Gewoon om mij heen. Zie ik de hele dag de mooiste voorbeelden. Mijn zoontje die van elke ballon een mannetje maakt. Zodat je nóg iemand hebt om mee te spelen. De sneeuw in een potje stopt. Zodat je in de zomer ook nog kan sleeën. Of zichzelf in een robot verandert. Omdat die nooit naar bed toe gaan. En hij dus ook niet. 







 

Dus let ik steeds beter op. Ben ik niet meer stiekem maar stikjaloers. Openlijk. Want onder #volwassenlogica. Staat namelijk helemaal niks. En dat moet toch kinderlijk eenvoudig te veranderen zijn. Lijkt me zo. 






No comments:

Post a Comment