Monday, April 1, 2013

Korte of lange(re) zinnen


Korte zinnen



Mooi onderwerp, goed gebracht, alleen jammer dat je te lang doorgaat met die hele korte zinnen. Was de feedback die kreeg van een van de lezers. Op mijn column Droomdochter. Waarbij ik natuurlijk vooral weer eens let op de dingen die niet goed gaan. Als calvinistische Hollander. Prachtig, stil makend verhaal. Als ik tien sterren kon geven dan deed ik dat, zonder 1 moment aarzelen.Was namelijk de feedback die ik kreeg van een andere lezer. En zelfs in de eerste reactie staan toch ook twee positieve dingen. Mooi onderwerp, goed gebracht. 


Toch fascineert het me. Die feedback op de korte zinnen. Want dat heb ik wel eerder gehoord. Met al die punten heb ik het gevoel dat ik steeds moet pauzeren en dat stoort me. Was er ook zo een. Je kunt die punten ook als komma’s lezen. Gaf ik daarop als tip. Waarmee het probleem voor deze lezer was opgelost. Maar toch slaat de twijfel inmiddels toe. Want hoewel ik het zelf heerlijk vind. Schrijven in korte zinnen. Zodat de blog snelheid heeft. En vooral de kern bevat van wat ik wil zeggen. Moet het natuurlijk niet zo zijn dat die kern alsnog verloren gaat. Omdat de blog simpelweg niet wordt gelezen.

Lange(re) zinnen



“Mooi onderwerp, goed gebracht, alleen jammer dat je te lang doorgaat met die hele korte zinnen,” was de feedback die ik van een van de lezers kreeg op mijn column Droomdochter. Waarbij ik al calvinistische Hollander natuurlijk vooral weer eens let op de dingen die niet goed gaan. “Prachtig, stil makend verhaal. Als ik tien sterren kon geven dan deed ik dat, zonder 1 moment aarzelen,” was namelijk de feedback die ik kreeg van een andere lezer. En zelfs in de eerste reactie staan toch ook twee positieve dingen: “Mooi onderwerp, goed gebracht.”
 

Toch fascineert die feedback op de korte zinnen me, want dat heb ik eerder gehoord. “Met al die punten heb ik het gevoel dat ik steeds moet pauzeren en dat stoort me,” was er ook zo een. Waarop ik als tip gaf dat je de punten ook als komma’s kan lezen, waarmee voor deze lezer het probleem was opgelost. Maar ondertussen slaat de twijfel toch toe. Want zelf vind ik schrijven met korte zinnen heerlijk, omdat de blog dan snelheid heeft en vooral de kern bevat van wat ik wil zeggen. Maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat die kern alsnog verloren gaat, doordat de blog simpelweg niet wordt gelezen. Dus wat heeft nou uiteindelijk jullie voorkeur?

No comments:

Post a Comment