Saturday, April 13, 2013

Nieuwsflash



Je hebt de hele week nog niets gepost. Jammer. Lees je blogs altijd bij de koffie. Even een momentje voor mezelf. Gaat het wel goed met je? Ja hoor prima. Is het sociaal wenselijke antwoord. Of wil je het  ‘voor het echie’ weten?  Want ik heb het nogal druk gehad. Was vooral een Kate-week. Afspraak met de oogdokter. Kijken of ze al een brilletje moet. Veel slapeloze nachten. Door de buikkrampjes van onze kleine dame. Dus ook nog een afspraak met de diëtiste. Om voedingsadvies te vragen. Plus nog een huisbezoekje van de logopedist. Want ze praat nog steeds niet. Daarom krijgen we ook wat oefeningen voor thuis mee. Bovenop de normale dingen. Die ook al in een week gepland staan. Waardoor ik uiteindelijk omviel.  Gisteren de hele dag ziek op bed lag. Dus nee. Het gaat even niet zo goed met me. 


Aan het nieuws lag het niet. Want er was weer genoeg om over te schrijven. Dat jongeren onder de 35 steeds vaker een burn-out krijgen bijvoorbeeld. http://nos.nl/op3/artikel/493446-jongeren-steeds-vaker-een-burnout.html Een deel van de oorzaak? Social media. Iedereen die het maar zo leuk lijkt te hebben. Uber hippe feestjes, verre reizen naar subtropische oorden, bosjes met vrienden. Terwijl jij ondertussen thuis op de bank zit. Only the lonely. Als enige. Zo lijkt het. Maar ik heb er wel een simpele oplossing voor. Met zijn allen gaan bloggen over hoe het écht zit. Op die bank van je. En een beetje snel ook. Want na je 35e en een paar kinders verder? Heb je er dus bijna geen tijd meer voor. 


Of over dat andere bericht. Zorgverzekaars boeken 1,4 miljard euro winst. http://www.nrc.nl/nieuws/2013/04/10/14-miljard-euro-winst-voor-zorgverzekeraars-polder-aast-op-dode-geld Maar laten dat volgend jaar terugvloeien naar hun klanten. Keurig netjes. Allemaal drie eurootjes korting. Op die jaarpremie. Hebben we het al snel over heel wat miljoenen hoor. Mevrouw de journalist. Met die 3 miljoen klanten van ons. Dus we kunnen die rijkdom niet ook nog eens gebruiken om maatschappelijke problemen mee op te lossen. We moeten namelijk wel een deel als buffer vasthouden. For a rainy day. En dan is 1.391.000.000 eigenlijk niet genoeg.  Dus mag ik dat huisbezoek van de logopedist sinds januari uit eigen zak betalen. Want leren praten? Dat doe je maar op de opvang. 


En zo kan ik nog wel even doorgaan. Over de arme kleuters die totaal overvraagd worden op school http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2013/04/kleuter-zwaar-overvraagd-op-school. Alle Nederlanders met poepproblemen. http://www.metronieuws.nl/plus/helft-nederlanders-heeft-last-van-n-poepprobleem/SrZmdh!qLXszpe2viJ6. Die de hele dag stiekem scheetjes laten. De laksheid van de belastingdienst bij het controleren van onze aangiften. http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/04_april/12/economie/Belastingdienst_laat_miljarden_liggen.xml. Waar zelfs ons koningshuis dankbaar gebruik van maakt. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3425316/2013/04/13/Margriet-en-Pieter-omzeilen-belasting.dhtml. Want ja. Moeten ze maar opletten hè? Maar daar heb ik geen tijd voor. Dus. En dat is misschien maar beter ook...


No comments:

Post a Comment