Monday, November 11, 2013

Sint Maarten 2.0



Als ouder heb je de nodige stressmomenten, vaak net wanneer je het niet verwacht (vandaar dat het zo stressvol is). Maar jaarlijks zijn er ook een aantal ‘geplande stressmomenten’. Momenten waarop je eigenlijk wel weet dat het gaat komen, maar het toch (weer) niet lukt om de boel rustig te houden.  Zo heb je in de zomer avondvierdaagse stress, en in de winter Sint Maarten stress. 

Om half zes bedenk je je ineens dat je geen snoep hebt gekocht, en omdat je niet te boek wil komen te staan als juffrouw Kikkerdril of die vieze fruit mevrouw, ren je op het laatste moment naar de Appie alwaar je met de rest van Nederland de strijd aangaat om de laatste lolly's en mini Twixjes. Daarna strompel je licht gewond (maar met die laatste zak!) naar huis, zo snel als je nog kan. Want om half zeven moeten de kinderen gevoed, ingepakt en met lampion en Made in China lampje (hopen dat dat #@^%%^ het dit jaar wel blijft doen!) klaar staan voor de start. 


Gelukkig was er dit jaar Twitter (vorig jaar ook, maar toen deed ik nog niet mee). En was #sintmaarten binnen no time trending topic nr. 1. Stress wordt altijd minder als je weet dat anderen er ook last van hebben. Stop ringing the doorbell! I don't have candy. Well I do, but it's mine. #SintMaarten; De kinderen worden steeds langer en de liedjes steeds korter #sintmaarten ; Alle zakken snoep zijn leeg. Ik herhaal: alle zakken zijn leeg. #sintmaarten (@TvanEgmond).  

En ook de nodige humor helpt. Nog geen kind gezien. Wel een gigantische lampion met beentjes die zich uit de voeten maakte toen ik opendeed. #sintmaarten; Enige moment van het jaar dat ik blij ben dat ik vier hoog achter woon. #sintmaarten; Prachtig gezongen, jullie mogen kiezen uit wat Strepsils, Ibuprofen of een zakje gehaktkruiden. #sintmaarten; "WE WANT MORE, WE WANT MORE" roepen nadat de kinderen hebben gezongen. #sintmaarten; Laat één ding duidelijk zijn: 'De koeien hebben staarten' #sintmaarten; Daarnet kwam er een jongetje met bril Nick en Simon zingen. 'Rosanne, ik weet dat er heel veel snoepjes zijn'. #sintmaarten; Snoep bijna op en niks meer in huis... Dan maar bouillionblokjes van Maggi uitdelen. Zit ook papiertje om... Zien ze vast niet #sintmaarten. Ook flauwe woordgrapjes - zie foto - doen het altijd goed.


Dat de kinderen ons door hadden, bleek uit deze Tweet: 'Mijn moeder zit op Facebook, mijn vader zit op Twitter; kijk eens hoe ik schitter.' #sintmaarten. Maar kan ons het schelen, want wij hadden mooi een Sint Maarten 2.0. En in de gang staat nog een bak vol snoep. Die ik – ik ben tenslotte een echte stress eter – natuurlijk lekker zelf ga wegwerken. Hoef ik me volgend jaar ook niet meer te irriteren aan dat ‘Je moeder is een dikzak’, want dan hebben ze gewoon gelijk.


No comments:

Post a Comment