Saturday, September 14, 2013

Zwembadstress



Op zaterdag hebben wij zwembadstress. Net zoals alle andere ouders met kinderen van 5 plus togen wij op zaterdag voor dag en dauw richting de stikhete, naar chloor stinkende, kleedkamers. Om daar – alweer te laat aangekomen – een wedstrijdje snel omkleden te doen. Dan nog even zwaaien en kusjes blazen voor het raam. Waarna we, dat moet er ook bij verteld worden, zowaar een volle drie kwartier de tijd hebben om in alle rust een welverdiende kop koffie te drinken.


Nu mijn zoontje na 2,5 jaar eindelijk zijn A-diploma heeft gehaald is onze zwembadstress alleen nog maar verder toegenomen. Want na het lezen van het advies van verdrinkingsdeskundige Bierens: “Met diploma A en B ben je er niet. Eigenlijk zou ieder kind diploma C ook nog moeten halen.” http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3487531/2013/08/06/Aantal-kinderen-zonder-zwemdiploma-stijgt.dhtml . En de wetenschap dat er blijkbaar dreigbrieven van school of gemeente op stapel staan... Durfde ik het niet langer bij dat ene diplomaatje te houden. 


Maar die B-lessen zijn alleen aan het eind van de dag. En broerlief is inmiddels gestart met de ochtendlessen voor A. Dus hebben wij tegenwoordig alleen nog tussen half 12 en half 5 zwembadvrij. Op de eerste dag van ons weekend, na een drukke werkweek. Dus draag ik het herinvoeren van schoolzwemmen een warm hart toe. Wil ik daar ook best – naar draagkracht – een eigen bijdrage aan leveren. Zoals vast vele ouders met mij. Zeker als tegelijkertijd ook het veterdiploma zijn herentree kan maken. Kleed die hele klas kinderen zich van shirt tot schoen na die zwemles weer lekker snel aan. Nadat hun leerkracht drie kwartier de tijd heeft gehad om een welverdiende kop koffie te drinken. Lijkt me een heuse win-win. Voor iedereen...

No comments:

Post a Comment