Sunday, November 11, 2012

Push mum



Kunnen we na de les heel even met u praten? Ja is goed. Natuurlijk. Uw zoontje wil niet meer zo graag naar toneelles. Hij heeft het te druk. Zegt ‘ie. Hij zit ook nog op judo. En op zwemles. Hij wil het liefst gewoon eens even lekker niks doen. Spelen. Met vriendjes. Ja maar. Judo hoort bij de naschoolse opvang. Dat is geen extra. En zwemles. Tja. Dat is gewoon zwemles. De helft van Nederland ligt tenslotte onder zeeniveau. Dat is toch levensgevaarlijk? 

Maar hij vindt het ook echt niet leuk mevrouw. De vorige 2 blokken wel. We weten het. Wij vinden het ook jammer. Echt. Heel jammer. En hij is natuurlijk van harte welkom. Bij ons. Maar hij moet het zelf ook leuk vinden. Toch? Ja. Toch. Mijn zoontje knikt driftig mee. Want onze kinderen hebben het druk. Als sinds 2002. Volgens SIRE. In 2013 nog steeds. Mijn eigen zoontje. Tuurlijk willen die juffen mij niet de les lezen. Alleen een beetje bewuster maken. Zodat ik niet teveel doorschiet. 

Kom maar schat. Stappen we op de fiets. Kun je thuis nog even lekker niks doen. En we kunnen ook altijd nog een vriendje bellen. Maar alleen als jij dat wilt. Hé mam? Ja schat. Wat wil je vragen? Nu ik niet meer op toneelles zit... mag ik dan op voetbal?

No comments:

Post a Comment