Monday, November 19, 2012

Genieten


Aan die kleintjes kun je zien wat een normaal tempo is. Komen pas echt goed in de Sint Maarten flow als het alweer Sinterklaas is. Lopen ze heel blij met hun lampionnetje door de straten. 11 november is de dag... Op 17 november. Intocht van Sinterklaas. Nieuwe playlist. Zie ginds komt de stoomboot... Zingen die peutertjes uit volle borst. Onder de kerstboom. O Denneboom, O Denneboom. Als het alweer Pasen is. Langer genieten. En het hele jaar feest. Zeker als er ook nog een jarige is. Rond de zomer. Er is er 1 jarig Hoera, Hoera! Redden ze het makkelijk mee. Tot de volgende Sint Maarten. 

Nee dan die bijna 7-jarige van mij. Is het vanavond al pakjesavond? Nee schat. Dat duurt nog 2 weken. Wat doet hij dan in de tussentijd? Ehm. Lastige. Citytrip Amsterdam. Denk ik even. Maar het goede antwoord is natuurlijk: nog meer kadootjes inkopen. Na Sinterklaas ben ik ook al heel snel jarig toch mam? Nou ja. Dat duurt nog 2 maanden. Is dat snel? Ongeveer 8 zwemlessen. Wanneer begint de zomervakantie? Zou zomaar de volgende vraag kunnen zijn. 

Altijd haast. Altijd bezig met de volgende stap. Als je nog maar zeven bent. En zeker als je zevenendertig bent. Dat moet toch anders kunnen? Langer genieten. Van het moment. Maar dan moet ik wel het goede voorbeeld geven. Dus als je in de zomer een volwassen vrouw met een lampionnetje op straat ziet lopen. Ben ik het.

No comments:

Post a Comment