Sunday, November 4, 2012

Verstopt



Mag ik je om advies vragen? Een van de moeders van mijn sportclub. Haar zoontje had een vriendje te spelen. Ineens had het vriendje zich verstopt. Wel een half uur lang. Ze heeft zich gek gezocht. Woest was ze. Van de zenuwen. Waar is dat joch gebleven? Ik ben verdorie verantwoordelijk! Toen kwam het jochie weer tevoorschijn. Uit de heg. In de tuin. Liefst had ze hem even flink door elkaar geschud. Maar dat doe je niet. Niet met je eigen kind. Al helemaal niet met dat van een ander. Dat doet hij wel vaker, zei zijn moeder laconiek. Niks aan de hand dus.

Wat wil je weten? Hoe ga ik dit aanpakken? Liefst komt hij helemaal niet meer spelen. Vanmiddag moet ik daar ook nog naar een verjaardagfeestje. Eén drankje doe ik. Dan ga ik snel weer weg. Nog een potje verstoppertje spelen dus. Maar nu ben jij hem. Dat gaat hem niet worden. Hou het bij jezelf. Wat heb jij nodig zodat het een volgende keer wel goed loopt. Duidelijke afspraken? Van tevoren? Een akkoordje met moeder dat je een consequentie in kunt zetten als het toch mis gaat? Een goed gesprek? Als het jochie er weer een half uur over doet voor hij uit zijn schuilplaats komt? 

Ja, dat is het. Dat is wat ik nodig heb. Volgende stap? Een goed gesprek, met zijn moeder. Als ik geen verstoppertje speel, doet hij het hopelijk ook niet meer.

No comments:

Post a Comment